Akiknek támaszt nyújtunk

Lehetőségeinkhez mérten minden esetben próbálunk segítséget nyújtani a rászorulóknak, különösen nagy természeti vagy egyéb katasztrófák idején. Közösségünk nem pénzt, hanem tárgyi adományokat gyűjt a bajba jutottak kérését és igényeit szem előtt tartva.

Ennek szellemében 2010 nyarán közösségünk gyűjtést rendezett az árvízkárosultak javára, és a tárgyi adományokat a Magyar Vöröskereszttel együttműködve juttatuk el a bajba jutott családokhoz. A támogatóink nagyvonalúsága révén jópár zsák gyermek és felnőtt ruha, az árvízkatasztrófák esetén nélkülözhetetlen tisztítószer, valamint tartós élelmiszer gyűlt össze.

Hasonló elven rendeztünk gyűjtést 2010 októberében a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére. Meleg ruhákat, takarókat, tartós élelmiszereket, és a toxikus iszap eltakarításához szükséges eszközöket gyűjtöttünk. Az akció igen sikeres volt, kb. 100 nagy zsáknyi adomány gyűlt össze, amiket tagjaink segítségével juttatunk el a Katolikus Karitászhoz Ajkára, akik az adományokat a katasztrófa sújtotta térségben szétosztották.

Kiemelt feladatunknak tartjuk a helyi, kerületi kis közösség rászorulóinak megsegítését is, elsősorban olyan nyugdíjasok és szegény családok támogatását, akiknek célzott segítséget tudunk nyújtani. 2010 karácsonyán kerületünk nehéz anyagi helyzetben elő, főként nyugdíjas tagjainak adományoztunk élelmiszert.

Legfrissebb híreink
2022.02.07
A klímaváltozásnak globális következményei
2022.03.21 / Erdők Nemzetközi Napja 2022.03.22 / Víz Világnapja   Ilyenkor az erdőket, a fákat, és a vizet, az életünket fenntartó, csodálatos környezetünket ünnepeljük. A klímaváltozásnak globális következményei vannak, amiket nem lehet túlságosan hangsúlyozni. Ez befolyásolja az óceánjainkat, a vizeinket, az erdeinket, a levegőt, amit belélegzünk, az ételt, amit megeszünk, és az egészségünket. Háborúkat, éhezést okoz, tömeges elvándorlást, politikai és gazdasági instabilitást. Befolyásolja, hogy hol élünk és hogy élünk. És ezek a hatások visszafordíthatatlanná válnak. Ezért ezeket a következményeket a közösség elé tárni nemcsak az aktivisták, vagy a tudósok feladata, hanem mindenki kötelessége.   Videó: https://fb.watch/bWL-JkNRAu/     #vízvilágnapja #erdőknemzetközinapja # #természet #környezetvédelem #klímaváltozás #waterislife Forrás: https://www.facebook.com/SivaramaSwamiTanitasai/
2021.10.07
Ha húst eszel
Sivarama Swami "Ha húst eszel"
2020.07.01
Kontrolláld az elméd
  Sivarama Swami   Kontrolláld az elméd
2020.04.29
Sivarama Swami: A koronavírus-járvány oka
  Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
2020.04.29
Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
Egyesületünk képekben