Beszámoló a karácsonyi gyűjtésről!

Az ünnepek közeledtével ismételten gyűjtést szervezünk a rászoruló családok, gyerekek részére.

A gyűjtés során rengeteg szívől jövő felajánlás érkezett, többek között a Hammer & Hammer Accessoires Kft. -től, melyet ezúton is köszönünk, de köszönet illet valamennyi magánszemélyt, aki kisebb-nagyobb tárgyi adományokkal (pl. számítógép monitor, vagy TV, melyet rögtön az Adományházba juttattak/juttattunk el) segítették munkánkat.

Az összegyűjtött adományokat (tartós élelmiszer, tisztítószer, ruhanemű, játék, ágynemű) 2011. december 16. napján ünnepélyes keretek között adtuk át, „Az önkéntesség európai éve Rákosmentén – 2011.” elnevezésű program kerei  között a Rákoshegyi Közösségi Házban, ahol jelen volt Fohsz Tivadar alpolgármester és dr. Rózsahegyi Péter képviselő.

 

Az adományok, a rászoruló családok részére történő eljuttatásáról az önkormányzat gondoskodott, íme az átadásról szóló beszámoló:

"Az Önkéntesség programban több gyermekeit egyedül nevelő anyuka keresett meg minket 2011. évben.

Az egyik édesanya már tavasszal eljött a Hivatalba. Sírva mondta el, hogy két kislányával él, senki nem segít nekik, ő pedig elvesztette a munkahelyét. A munkanélküli központ által logisztikai végzettséget szerzett 2010-ben, de onnan már semmilyen támogatásra nem számíthat. Három pótnagyi vigyázott a gyermekekre, amíg ő munkát keresett. Nehéz volt úgy elmennie interjúra, hogy azt sem tudta mit esznek este. Nehezen, de nyár végére elhelyezkedett. Reggeltől estig vasal. Azt mondta nagyon nehéz, fáj a háta. Most a felhalmozott tartozások kiegyenlítésével küzdenek, még mindig nem túl változatos az otthoni koszt. Még a lakáshitel is a nyakán maradt 6 éve, amit még a gyermekek édesapjával vettek fel együtt, hogy legyen a családnak saját otthona. Amikor ”betettem” az Anyukát a liftbe a csomagokkal még mindig azt mesélte, hogy egy nagy összegű számlát befizetett a héten és így nem lesz semmi a fa alatt… vagyis fa sem lesz. De legalább nem kapcsolják ki a vizet vagy a villanyt… Ekkor elbúcsúztunk, de mosolygott. Ahogy beszéltük, most már legalább van munkahelye és értékes embernek érzi magát. Később telefonon beszéltünk. A lányok sikítoztak a háttérben. A készüléket is elkérték, hogy megköszönjék. Azt mondták, kipakolták a kapott ennivalókat az ebédlőasztalra (ami nagyon pici tudtommal) és azt nézik, hogy mennyi mindenük van. Mert ilyen náluk nagyon régen volt. Amit vittem két nagy szatyorba belefér. Azon gondolkodtam, hogy sokaknál ez hetente megtörténik...

A záró eseményen meséltünk egy csodálatos családról, ahol egy felnőtt nő van, az anyuka és három fia. Az apuka a harmadik után úgy gondolta, hogy ő mégsem akar családot. Zuhogott pénteken az eső, amikor a házuk elé értem. A nagyobbik fiú jött ki a bicegő anyukájával, aki – mint kiderült – néhány napja zúzódást szenvedett. Az üdítőt meglátva nagy volt a boldogság, mert régóta vágytak arra, hogy ezt megkóstolják. „Lesz mit főzni is. Nekem a gyermekeim adják az erőt, ők a legfontosabbak. Köszönjük szépen.” – mondta az anyuka és nagy mosollyal az arcukon mentek a tízemeletes ház bejárata felé.

Végül elmesélném a legnagyobb ”hősünk” történetét, aki, amikor nyár elején elmesélte, hogy mit szeretne csinálni, mi azt gondoltuk, hogy biztosan ”megőrült”. Egy nagyon régi kb. 35 m2-es vályogház felújításába vágott bele, hogy szörnyű körülményeitől szabaduljon. A tulajdonos felajánlotta, hogy a házra fordított költségeket lelakhatják kisfiával. Az Adományházból bútorokat vittük nekik, amit egész nyáron tároltunk, mert azért éreztük, hogy ez a hölgy nem csak álmodozik. Az anyuka takarít, három munkahelye is van és néhány barátja maradt csupán az elmúlt években. Azt mondja az élete nagyon megváltozott. Egy általunk sokra becsült férfi, aki maga is nehéz időket élt meg, felajánlotta a segítségét a családnak és amint összegyűlt a pénz, neki láttak a munkának. Vezetékeket cseréltek, betonoztak, parkettáztak és végül festettek. Jött minden hónapban az anyuka a Hivatalba és elmondta, hogy állnak a munkával. Szombaton nem hittem a szememnek. Karácsonyi dekorációval díszített szobák vártak, forróság áradt a kandallóból és egy apró kölyökkutya, a kisfiú álma, ott ült a fal mellett. Nem túlzás azt állítanom, hogy mindenkinek így kéne véghez vinni a terveit. Tűzön vízen, mosolyogva.

Három anyuka 6 gyermek. Sorsok, amelyeket talán végig olvasni is nehéz volt. Általuk mi is többek lettünk. Rajtuk kívül a Piroska Óvoda vezetője, a kerületi Karitász tagjai és az egész évben velünk dolgozó önkéntesek juttattak el csomagokat a rászoruló családoknak.

Köszönjük a Noé az Életért Közösségnek, a Hammer & Hammer Accessoires Kft-nek és a felajánlóknak a hatalmas segítséget! Boldog Karácsonyt kívánunk!"

 


Legfrissebb híreink
2022.02.07
A klímaváltozásnak globális következményei
2022.03.21 / Erdők Nemzetközi Napja 2022.03.22 / Víz Világnapja   Ilyenkor az erdőket, a fákat, és a vizet, az életünket fenntartó, csodálatos környezetünket ünnepeljük. A klímaváltozásnak globális következményei vannak, amiket nem lehet túlságosan hangsúlyozni. Ez befolyásolja az óceánjainkat, a vizeinket, az erdeinket, a levegőt, amit belélegzünk, az ételt, amit megeszünk, és az egészségünket. Háborúkat, éhezést okoz, tömeges elvándorlást, politikai és gazdasági instabilitást. Befolyásolja, hogy hol élünk és hogy élünk. És ezek a hatások visszafordíthatatlanná válnak. Ezért ezeket a következményeket a közösség elé tárni nemcsak az aktivisták, vagy a tudósok feladata, hanem mindenki kötelessége.   Videó: https://fb.watch/bWL-JkNRAu/     #vízvilágnapja #erdőknemzetközinapja # #természet #környezetvédelem #klímaváltozás #waterislife Forrás: https://www.facebook.com/SivaramaSwamiTanitasai/
2021.10.07
Ha húst eszel
Sivarama Swami "Ha húst eszel"
2020.07.01
Kontrolláld az elméd
  Sivarama Swami   Kontrolláld az elméd
2020.04.29
Sivarama Swami: A koronavírus-járvány oka
  Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
2020.04.29
Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
Egyesületünk képekben