Együttműködésben a rászorulókért!

Közösségünk egyik legfontosabb feladatának érizni, hogy segítséget nyújtson a rászorulók számára. A Food not Bombs Budapest közösségét szintén hasonló beállítottságú emberek alkotják, így szinte adta magát a közös együttműködés :)

Ki az, mi az a Food not Bombos Budapest?

Vegetáriánus és vegan ételt osztanak hajléktalanok, rászorulók számára, vagy csak egyszerűen az utca emberének.
 
 
 

A Food Not Bombs egy vallásoktól és pártpolitikától független nemzetközi szerveződés,amit még az 1980-as években hoztak létre amerikai békeaktivisták. A Food not bombs mozgalom keretében vegetáriánus meleg ételeket osztanak rászorulók számára, de akcióik egyben békés demonstrációk is.

Így tudatosítják, hogy a hús előállítása rengeteg gabona, föld, víz felhasználásával jár – könnyen belátható, hogy lemondva a húsról hozzájárulhatunk a világ élelmezési problémáinak megoldásához.


Ételosztásukkal a javak egyenlőtlen elosztása, egyesek túlfogyasztása és sokak létminimum alatt élése ellen demonstrálnak. Véleményünk és a mi véleményünk szerint is az ételhez és a hajlékhoz való jog alapvető emberi jog!

Egyesületünk az együttműködés keretei között folyamatosan biztosítja a főzéshez szükséges alapanyagot, illetve alkalmanként segítséget nyújt az ételosztás során, valamint gyűjtéseket szervez a rászorulók számára.

Az első néhány gyűjtésünkről fényképek is készültek:

Ételosztásra szombatonkén a Petőfi híd budai hídfőjénél, a volt Zöld Pardon helyén kerül sor.
Ha szeretnél csatlakozni vagy bővebb információra van szükséged, írj a foodnotbombsbp@gmail.com címre!
Így tudsz segíteni:
- Személyes jelenléttel a piacozáson / főzésen / ételosztáson / mosogatáson.
- A szerveztet az alábbi adományokkal támogathatod: zöldségek, gyümölcsök, lábosok, reszelők, éles kések, tartós élelmiszerek, konzervek, rizs, bab, olaj, fűszerek, szörp, citromlé, tészták, tisztítószerek.

Facebook oldaluk: https://www.facebook.com/foodnotbombsbudapest/timeline

Legfrissebb híreink
2022.02.07
A klímaváltozásnak globális következményei
2022.03.21 / Erdők Nemzetközi Napja 2022.03.22 / Víz Világnapja   Ilyenkor az erdőket, a fákat, és a vizet, az életünket fenntartó, csodálatos környezetünket ünnepeljük. A klímaváltozásnak globális következményei vannak, amiket nem lehet túlságosan hangsúlyozni. Ez befolyásolja az óceánjainkat, a vizeinket, az erdeinket, a levegőt, amit belélegzünk, az ételt, amit megeszünk, és az egészségünket. Háborúkat, éhezést okoz, tömeges elvándorlást, politikai és gazdasági instabilitást. Befolyásolja, hogy hol élünk és hogy élünk. És ezek a hatások visszafordíthatatlanná válnak. Ezért ezeket a következményeket a közösség elé tárni nemcsak az aktivisták, vagy a tudósok feladata, hanem mindenki kötelessége.   Videó: https://fb.watch/bWL-JkNRAu/     #vízvilágnapja #erdőknemzetközinapja # #természet #környezetvédelem #klímaváltozás #waterislife Forrás: https://www.facebook.com/SivaramaSwamiTanitasai/
2021.10.07
Ha húst eszel
Sivarama Swami "Ha húst eszel"
2020.07.01
Kontrolláld az elméd
  Sivarama Swami   Kontrolláld az elméd
2020.04.29
Sivarama Swami: A koronavírus-járvány oka
  Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
2020.04.29
Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
Egyesületünk képekben