Happy Diwali!

Happy Diwali kedves barátaink!
 
Dzsainistának lenni nem könnyű, nem csak azért nehéz,mert igazán nagy mértékű erőszakmentes életmódot igyekszünk megvalósítani (ami valljuk be a mai kavargó, zsongó XXI.században nem megy olyan egyszerűen, mint mondjuk egy indiai fennsíkon, hanem azért is,mert dzsainistaként máskor és máshogyan ünneplünk.
Mi nem a Gergely naptár szerint élünk, hanem a Holdnaptárt "forgatjuk".
 
És bizony a mi számításaink szerint idén október 19. napján köszöntött be a Dzsainista újév.
 
Az oly' közkedvelt új év köszöntés helyett mi azonban inkább egy csendes, meditációkkal és beszélgetésekkel tarkított együtt létet tartottunk ezen a jeles napon.
 
Rendkívül izgalmas, állati eredetű termékeket nem tartalmazó ételeket készítettünk (ezekről kicsit később majd részletesebben is fogunk írni), majd indiai idő szerint (ezzel is "lelki" közösséget vállalva Indiában élő dzsainista testvéreinkkel), gyömbérteával koccintottunk a sikeres, boldog, egészségben teli új évünkre. Meggyújtottuk a hagyományok szerinti lámpákat, melyek Mahavír tanítónk útját világítják meg, s szimbolizálják azt, majd egy közös meditációt és recitációt követően mindannyian hazatértünk.
 
http://happyfestivals.com/wp-content/uploads/2017/07/happy-diwali-greetings.jpg 
 
 
 
Happy Diwali kedves közösségi tagjaink!
Legfrissebb híreink
2022.02.07
A klímaváltozásnak globális következményei
2022.03.21 / Erdők Nemzetközi Napja 2022.03.22 / Víz Világnapja   Ilyenkor az erdőket, a fákat, és a vizet, az életünket fenntartó, csodálatos környezetünket ünnepeljük. A klímaváltozásnak globális következményei vannak, amiket nem lehet túlságosan hangsúlyozni. Ez befolyásolja az óceánjainkat, a vizeinket, az erdeinket, a levegőt, amit belélegzünk, az ételt, amit megeszünk, és az egészségünket. Háborúkat, éhezést okoz, tömeges elvándorlást, politikai és gazdasági instabilitást. Befolyásolja, hogy hol élünk és hogy élünk. És ezek a hatások visszafordíthatatlanná válnak. Ezért ezeket a következményeket a közösség elé tárni nemcsak az aktivisták, vagy a tudósok feladata, hanem mindenki kötelessége.   Videó: https://fb.watch/bWL-JkNRAu/     #vízvilágnapja #erdőknemzetközinapja # #természet #környezetvédelem #klímaváltozás #waterislife Forrás: https://www.facebook.com/SivaramaSwamiTanitasai/
2021.10.07
Ha húst eszel
Sivarama Swami "Ha húst eszel"
2020.07.01
Kontrolláld az elméd
  Sivarama Swami   Kontrolláld az elméd
2020.04.29
Sivarama Swami: A koronavírus-járvány oka
  Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
2020.04.29
Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
Egyesületünk képekben