KARMA Vallási Közösség Egyesülete

Közösségünk 2009 őszén alakult csaknem 100, a dzsain tanításokkal szimpatizáló, azok iránt érdeklődő emberből. Mivel Magyarországon eddig nem volt bejegyzett dzsain közösség, amelyhez csatlakozhattunk volna, úgy döntöttünk, létrehozzuk a saját kis közösségünket, és megpróbálunk a magunk eszközeivel tenni azért, hogy ez a Magyarországon oly kevéssé ismert, ám oly szép és felemelő üzenetet hordozó tanítás – mely az egyre égetőbb környezetvédelmi, energiagazdálkodási, természetvédelmi problémákra is egyfajta választ kínál – minél több emberhez eljusson.

A dzsain vallás nem verseng más vallásokkal, nem kívánunk vitába szállni sem a kereszténység, sem más vallások tanításaival. A mi hitünk csupán egy alternatíva, amelyhez bárki csatlakozhat szimpatizánsként, aki érdeklődik a keleti filozófia és vallás, a reinkarnáció, a karma és a spirituális megszabadulás témája iránt. A dzsainizmus rendkívül nyitott és toleráns; más felekezethez tartozás, vagy akár más vallás rendszeres gyakorlása sem zár ki senkit a közösségből. Közösségünk összejöveteleire, ünnepeinkre mindenkit szeretettel várunk, és reméljük, hogy kellemes élményekkel gazdagodik körünkben. Terveink között szerepel egy közösségi ház felépítése; jelenleg a közös összejöveteleket csak bérelt helyiségekben tudjuk megtartani.

Sajnos nem vagyunk könnyű helyzetben, mert a dzsainizmus Magyarországon alig ismert, és bár angolul rengeteg irodalom hozzáférhető, csupán a tanítások egy kis része elérhető magyar nyelven. Ezért belekezdtünk egy kis alapkönyvtár összegyűjtésébe is, ahol a tanítások iránt érdeklődők megtalálják majd a legfontosabb külföldi és magyar nyelvű irodalmat.

Mérleg, határozat

Legfrissebb híreink
2020.07.01
Kontrolláld az elméd
  Sivarama Swami   Kontrolláld az elméd
2020.04.29
Sivarama Swami: A koronavírus-járvány oka
  Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
2020.04.29
Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
2020.02.14
Vegetarianizmus - meg tudod csinálni!
2019.12.11
Kell félnünk a haláltól?
Egyesületünk képekben