KARMA Vallási Közösség Egyesülete

Közösségünk 2009 őszén alakult csaknem 100, a dzsain tanításokkal szimpatizáló, azok iránt érdeklődő emberből. Mivel Magyarországon eddig nem volt bejegyzett dzsain közösség, amelyhez csatlakozhattunk volna, úgy döntöttünk, létrehozzuk a saját kis közösségünket, és megpróbálunk a magunk eszközeivel tenni azért, hogy ez a Magyarországon oly kevéssé ismert, ám oly szép és felemelő üzenetet hordozó tanítás – mely az egyre égetőbb környezetvédelmi, energiagazdálkodási, természetvédelmi problémákra is egyfajta választ kínál – minél több emberhez eljusson.

A dzsain vallás nem verseng más vallásokkal, nem kívánunk vitába szállni sem a kereszténység, sem más vallások tanításaival. A mi hitünk csupán egy alternatíva, amelyhez bárki csatlakozhat szimpatizánsként, aki érdeklődik a keleti filozófia és vallás, a reinkarnáció, a karma és a spirituális megszabadulás témája iránt. A dzsainizmus rendkívül nyitott és toleráns; más felekezethez tartozás, vagy akár más vallás rendszeres gyakorlása sem zár ki senkit a közösségből. Közösségünk összejöveteleire, ünnepeinkre mindenkit szeretettel várunk, és reméljük, hogy kellemes élményekkel gazdagodik körünkben. Terveink között szerepel egy közösségi ház felépítése; jelenleg a közös összejöveteleket csak bérelt helyiségekben tudjuk megtartani.

Sajnos nem vagyunk könnyű helyzetben, mert a dzsainizmus Magyarországon alig ismert, és bár angolul rengeteg irodalom hozzáférhető, csupán a tanítások egy kis része elérhető magyar nyelven. Ezért belekezdtünk egy kis alapkönyvtár összegyűjtésébe is, ahol a tanítások iránt érdeklődők megtalálják majd a legfontosabb külföldi és magyar nyelvű irodalmat.

Mérleg, határozat

Legfrissebb híreink
2021.10.07
Ha húst eszel
Sivarama Swami "Ha húst eszel"
2020.07.01
Kontrolláld az elméd
  Sivarama Swami   Kontrolláld az elméd
2020.04.29
Sivarama Swami: A koronavírus-járvány oka
  Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
2020.04.29
Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
2020.02.14
Vegetarianizmus - meg tudod csinálni!
Egyesületünk képekben