Menedékház

Ne dobd ki! Másnak még jól jöhet! - avagy segítsünk együtt a Menedékház Műhely-Klubnak!

Régi bringa? Rozsdás szánkó? Kopott, de még használható focilabda? Porosodó szobabringa a sarokban? Add le nálunk! Fogjunk össze és juttassuk el azoknak, akiknek szüksége van rá. Nem baj, ha rozsdás, nem baj, ha hibás - megjavítja a Menedékház!

Egy rövid videó: http://index.hu/video/2011/01/13/menedekhaz/

Olvastunk egy kezdeményezést, és közösségünk úgy döntött, ez ismét egy olyan cél, ami egyezik elveinkkel, méltó az összefogásra, támogatásra.A frissen indult Műhely-Klub a Menedékház Alapítvány speciális nappali melegedőjének új, speciális progjamjaként azt tűzte ki célul, hogy aktív elfoglaltságot nyújtson a hozzájuk betérőknek, valamint, hogy a szociálisan hátrányban lévő rétegeket sporteszközökhöz, elsősorban kerékpárhoz juttassa. A műhely mindenféle használ, régi bringát, alkatrészt szívesen fogad, ezeket saját kezűleg a lakók újítják fel.

A Menedékház Alapítvány intézményeiben élő 44 gyerekre jutó szánkók száma jelenleg 1 db. Ezért szívesen fogadnak felújítandó szánkókat, bobokat is, valamint minden olyan sporteszközt, amit a lakók, ezen belül a gyerekek használni tudnak.

A Menedékháztól az alábbi levelet kaptuk arra a kérdésre, hogy miket tudnának hasznosítani a programban:

"Hogy miket tudunk használni?

Sporteszközből és bringából gyakorlatilag mindent. Lehet törött, hiányos, rozsdás kopott, vagy csak alkatrész. (gyakorlatilag erre vagyunk szakosodva, hisz azt nem várhatjuk el, hogy kifogástalan dolgokat kapjunk).

Konkrét listát nagyon nehéz lenne írni, mert oda mindent írhatnék, ami csak eszembe jut. A célunk, hogy sportágtól függetlenül nyújthassunk egy pozitív értékrendet, élményeket, hasznos elfoglaltságot a mozgás által.

A ping-pong labdától a kondigépig mindennek megtaláljuk a helyét. Amit a mi klienseink nem tudnak használni (mert már van belőle annyi, hogy a saját igényeinket kielégíti) azt más intézmény rászorulóinak fogjuk továbbjuttatni!"

Az adománynak szánt sporteszközöket a Noé Állatotthon Alapítvány telephelyén lehet leadni 2011 március végéig, ahol a Noé az Életért Közösség tagjai rendszerezik, kiválogatják az adományokat, a kisebb dolgokat becsomagolják, és eljuttatják a Menedékház Alapítvány részére! Hozd el Te is azt, ami számodra felesleges!

A Közösség által indított akciói támogatói, és további gyüjtőpontok:

Noé Állatotthon Alapítvány

Navi-Gate Kft. - GARMIN

GPSGames.hu - Geochallenge GPS

További támogatókat és gyüjtőpontokat is várunk!

További információk a http://www.menedekhaz.hu/ vagy a Menedékház Alapítvány Facebook oldalán találhatóak.

Telefonon is elérhetőek: +36 70 378-60-62

Legfrissebb híreink
2022.02.07
A klímaváltozásnak globális következményei
2022.03.21 / Erdők Nemzetközi Napja 2022.03.22 / Víz Világnapja   Ilyenkor az erdőket, a fákat, és a vizet, az életünket fenntartó, csodálatos környezetünket ünnepeljük. A klímaváltozásnak globális következményei vannak, amiket nem lehet túlságosan hangsúlyozni. Ez befolyásolja az óceánjainkat, a vizeinket, az erdeinket, a levegőt, amit belélegzünk, az ételt, amit megeszünk, és az egészségünket. Háborúkat, éhezést okoz, tömeges elvándorlást, politikai és gazdasági instabilitást. Befolyásolja, hogy hol élünk és hogy élünk. És ezek a hatások visszafordíthatatlanná válnak. Ezért ezeket a következményeket a közösség elé tárni nemcsak az aktivisták, vagy a tudósok feladata, hanem mindenki kötelessége.   Videó: https://fb.watch/bWL-JkNRAu/     #vízvilágnapja #erdőknemzetközinapja # #természet #környezetvédelem #klímaváltozás #waterislife Forrás: https://www.facebook.com/SivaramaSwamiTanitasai/
2021.10.07
Ha húst eszel
Sivarama Swami "Ha húst eszel"
2020.07.01
Kontrolláld az elméd
  Sivarama Swami   Kontrolláld az elméd
2020.04.29
Sivarama Swami: A koronavírus-járvány oka
  Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
2020.04.29
Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
Egyesületünk képekben