Míra - Új Élet Köszöntő

Közösségünk életébe egy újabb fontos mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen 2019. január 19-én már a 13. új életet köszönthettünk családi körben. Emellett pedig, még számunkra is hihetetlen elhinni, de legelső köszöntöttjeink már félúton járnak a 18. születésnapjuk felé….

DSC00905

Míra 2018. február 7-én született, a családtagok/barátok és mi mindannyian a közösségben tűkön ülve vártuk az értesítést arról, hogy gond nélkül világra jött. A hír nem váratott sokat magára, hajnalban már Nikusz és Míra mosolygós, boldogsággal teli fényképének örülhettünk.

DSC00906

Szülei (Nikusz és Tamás), nem bízták a véletlenre a névválasztást, hiszen a Míra név jelentése csodálatos. Emellett pedig egy energikus, becsvágyó, rendkívül erős akaratú, független személyiség kialakítására predesztinálja viselőjét. Mióta Míra megszületett, azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy ő a boldogság és a tiszta szeretet egyik tökéletes mintaképe. Az egyetemes, tiszta szeretet pedig az Ahimsza egyik jelentése. Az Ahimszáé, mely a közösségünk egyik legfontosabb alapelvei közé tartozik.

DSC00921

DSC00924

DSC00932

Ahol szeretet van, ott megtalálod az Ahimszát, ahol megvalósult az Ahimsza, ott szeretetet és önzetlen szolgálatot találhatunk. Az Ahimsza megszakítás nélküli békét, és boldogságot hoz az életünkbe. Az ember oly módon tehet szert erre a békességre, hogy nem árt, nem bánt más élőlényt és nem követ el erőszakot maga ellen sem, semmilyen szinten az életét tekintve.

A köszöntést -a magam részéről- egy sokáig keresett, és nagyon igaz verssel zártam, mely a következő volt:

Dorothy Law Holte: Egy élet a kezedben

 

Ha a gyerekek kritizálva élnek,

Megtanulnak megbélyegezettnek lenni.

 

Ha a gyerekek ellenségeskedésben élnek,

Megtanulnak veszekedni.

 

Ha a gyerekek kicsúfolva élnek,

Megtanulnak szégyenlősnek lenni.

 

Ha a gyerekek megszégyenítve élnek,

Megtanulják bűnösnek érezni magukat.

 

Ha a gyerekek toleráns légkörben élnek,

Megtanulnak türelmesnek lenni.

 

Ha a gyerekek bátorítva élnek,

Megtanulnak bízni.

 

Ha a gyerekek dicsérve élnek,

Megtanulják az igazságosságot.

 

Ha a gyerekek biztonságban érzik magukat,

Megtanulnak hittel élni.

 

Ha a gyerekek megerősítve élnek,

Megtanulják magukat szeretni.

 

Ha a gyerekek elfogadva és barátságban élnek,

Megtanulják megtalálni a szeretetet a világban!

 

 

Ezután Míra Életút kísérője szólt pár kedves szót az ünnepelthez, majd pedig minden családtag és barát beletette az időkapszulánkba, lezárt borítékokban, a Mírának szánt gondolatait.

DSC00936

 

 DSC00957

Az Életút köszöntést pedig egy igazán jó hangulatú, közösen elköltött vegetáriánus és vegán vacsorával zártuk, természetesen az erőszakmentesség (Ahimszá) jegyében.

DSC01001

DSC00997

DSC01002

DSC01003

DSC01007

DSC01013

 

Nagyon bízunk benne, hogy 2036-ban minden most megjelent vendégünkkel találkozhatunk majd, amikor Míra felbontja a dobozát.

 

 

Fati

Legfrissebb híreink
2022.02.07
A klímaváltozásnak globális következményei
2022.03.21 / Erdők Nemzetközi Napja 2022.03.22 / Víz Világnapja   Ilyenkor az erdőket, a fákat, és a vizet, az életünket fenntartó, csodálatos környezetünket ünnepeljük. A klímaváltozásnak globális következményei vannak, amiket nem lehet túlságosan hangsúlyozni. Ez befolyásolja az óceánjainkat, a vizeinket, az erdeinket, a levegőt, amit belélegzünk, az ételt, amit megeszünk, és az egészségünket. Háborúkat, éhezést okoz, tömeges elvándorlást, politikai és gazdasági instabilitást. Befolyásolja, hogy hol élünk és hogy élünk. És ezek a hatások visszafordíthatatlanná válnak. Ezért ezeket a következményeket a közösség elé tárni nemcsak az aktivisták, vagy a tudósok feladata, hanem mindenki kötelessége.   Videó: https://fb.watch/bWL-JkNRAu/     #vízvilágnapja #erdőknemzetközinapja # #természet #környezetvédelem #klímaváltozás #waterislife Forrás: https://www.facebook.com/SivaramaSwamiTanitasai/
2021.10.07
Ha húst eszel
Sivarama Swami "Ha húst eszel"
2020.07.01
Kontrolláld az elméd
  Sivarama Swami   Kontrolláld az elméd
2020.04.29
Sivarama Swami: A koronavírus-járvány oka
  Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
2020.04.29
Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
Egyesületünk képekben