Tűzszertartás

A hindu vallásokban, így a dzsainizmusban is nagy szerepe van a léleknek és a lélekvándorlásnak is. Minden lény tisztán szellemi lélekből (dzsíva), másrészt egy vagy több anyagi jellegű testből áll.  A lélek öröktől fogva létezik, és az általa véghezvitt jó és rossz cselekedetek (karma) következményeként mindig új testbe költözik.A halál a hinduizmusban alapvetően a lélekvándorlásban fogalmazódik meg, vagyis a tan szerint a lélek örökkévaló, a test átmeneti. A hindu filozófiai iskolák szerint az ember saját maga válthatja meg magát. A lélek a vallás szerint soha nem szűnik meg és nem is keletkezik. Ennek az állandó körforgásnak a célja a mindenség teljességének megismerése, hogy átélhessük a létezés minden aspektusát. Emiatt (IS) nagyon fontos volt számunkra, hogy a nem olyan régen hozzánk érkezett Mahavír szoborba mielőbb lelket hívhassunk egy tűzszertartás keretén belül.

 
A szertartás előkészületei között szerepelt,hogy friss virágokból füzért fűzzünk, melyet az életrekeltendő szoborra és a szertartásunk vezetőjének nyakába akasztottunk fel a szertartás kezdetekor.
 
 
 
 
 

 
A tűzszertartás lehetőséget adhat a karma megtisztítására, a hibák és ártalmas energiák elengedésére és egészséges energiák létrehozására. A Tűzszertartás lényege, hogy egy olyan energetikai teret hozunk létre a szertartás alatt, amelyben meg tudunk tisztulni. A védikus tűzszertartások legősibb formájáról egy BBC-s videóval szeretnék mintát mutatni. Kis hazánkban sajnos ilyenre még nincs mód, ezért a magunk módján igyekeztünk megoldani a minél hitelesebb és szentebb ünneplést.
 
 
 
A szertartás alatt idézünk a Bhagavad Gítából és 108x elrecitáltuk a dzsinisták mantráját, melyet mi minden szertartásunkkor ennyiszer ismétlünk el. Fontos a vallásunkban a 108-as szám, mivel például az Upanisadok is 108 fejezetből áll, ami a hinduizmus későbbi filozófiai alapjait teremtette meg.Amit még fontos lehet tudni a 108-as számról...
 
- A hinduizmusban az Istenségeknek 108 fő neve van.
 
- India védikus irodalma közül 108 Upanisad számít fontosnak.
 
- Több szankszkrit műben 108 versben foglalják össze a költők mondanivalójukat.
 
- A vaisnavizmus kiemeli, hogy Istennek, Krisnának Vrindávanában 108 gopi (tehénpásztorlány) társa van.
 
- 108 golyó található az indiai imafűzéreken (mála), amelyeken Isten neveit ismétlik, mantrázzák (ezzel számoljuk a recitációkat)
 
- A 108 a végtelenséget is jelképezi.
 
- A 108-as szám kedvezőséget hoz az életben
 
A szertartás alatt használtunk többek között ghí-t (tisztított vaj), basmati rizst, mézet, tejet, szentelt Gangesz vizet, különböző gyümölcsöket -amiket a szertartás végén felajánlottunk Mahavír számára is-, olajos magvakat, mazsolát stb.
 
 
 
 
 
 
 
 
A Szertartáson való részvétel hatalmas áldást jelent mindenki számára! Karmikus tisztítást, pozitív energiák megerősítését, gyógyító folyamatok beindítását eredményezheti illetve a lelkünket is összekötöttük egy megszentelt fonallal, ami mindannyiunk csuklójára felkerült.
 
 
Az egész spirituális, számunkra tízmilliószoros nappal is egyenértékű délelőtt megkoronázásaként Mahavír szobrát fürdettük meg mindannyian - tejből, ghíből, tejfölből és mézből álló keverékkel amit azután szentelt Gangesz vízzel öblítettünk le.
 
 
 
 
 
Legfrissebb híreink
2022.02.07
A klímaváltozásnak globális következményei
2022.03.21 / Erdők Nemzetközi Napja 2022.03.22 / Víz Világnapja   Ilyenkor az erdőket, a fákat, és a vizet, az életünket fenntartó, csodálatos környezetünket ünnepeljük. A klímaváltozásnak globális következményei vannak, amiket nem lehet túlságosan hangsúlyozni. Ez befolyásolja az óceánjainkat, a vizeinket, az erdeinket, a levegőt, amit belélegzünk, az ételt, amit megeszünk, és az egészségünket. Háborúkat, éhezést okoz, tömeges elvándorlást, politikai és gazdasági instabilitást. Befolyásolja, hogy hol élünk és hogy élünk. És ezek a hatások visszafordíthatatlanná válnak. Ezért ezeket a következményeket a közösség elé tárni nemcsak az aktivisták, vagy a tudósok feladata, hanem mindenki kötelessége.   Videó: https://fb.watch/bWL-JkNRAu/     #vízvilágnapja #erdőknemzetközinapja # #természet #környezetvédelem #klímaváltozás #waterislife Forrás: https://www.facebook.com/SivaramaSwamiTanitasai/
2021.10.07
Ha húst eszel
Sivarama Swami "Ha húst eszel"
2020.07.01
Kontrolláld az elméd
  Sivarama Swami   Kontrolláld az elméd
2020.04.29
Sivarama Swami: A koronavírus-járvány oka
  Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
2020.04.29
Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
Egyesületünk képekben