Meditáció a mindennapokban

Számos nagy vallásban gyakorolnak rituális meditációt azonban az elmúlt héten bárki számára elérhető módon tartottunk Karma segítségével egy általános meditációt, melynek jótékony hatása világszerte ismeretes. A meditáció lecsendesíti az elmét, a testét, és a szívet.

 

A meditáció se nem misztikus, se nem másvilági, se nem nehezen elsajátítható. Nem csak egy bizonyos „elit” élhet vele, és nem csak azoknak való, akik szerteágazó tudásra tettek szert a keleti vagy egyéb vallásokban. A meditáció nagyon is kézzelfogható, praktikus, és mindenki számára elérhető módszer.

 

Szeretnénk, ha a meditáció fontosságát és előnyeit többen megismernék, ezért tervezzük egy mindenki számára elérhető és közérthető, ingyenes meditációs tréning elindítását.

 

 

 

Részlet a http://www.harmonet.hu weboldalról, amely beavat minden érdeklődőt a meditáció fontosságába:

Miért éri meg meditálni?

  • A meditáció megszünteti a fölösleges lelki okokat, amelyekből betegségek keletkeznek (a testi betegségek 70&szzlk; pszichoszomatikus, az elme működéséből ered).
  • A meditáció feloldja azt a blokkot bennünk, amely felelős a boldogtalanság érzéséért.
  • A meditáció megteremti a harmóniát, a kiegyensúlyozottságot, a belső békét az életünkben, amivel semmiféle különdíj nem ér fel.
  • Növeli a tudatosságot és egy olyan belső szervezettség szervezi újjá életed, amely konfliktusaidnak, küzdelmeidnek rövid időn belül véget vet.


Mi a fő célja a meditációnak?

  • A stressz hatásainak oldása
  • Az elme lecsendesítése, megnyugtatása
  • A gondtalanság megteremtése, azaz a gondolattalanság állapotában való időzés


A meditáció előnye
A meditáció előnye - különösen a légzésmeditációnak - hogy szinte bármikor és bárhol végezhetjük, akár a munkahelyünkön, pl. egy fontosabb tárgyalás előtt is, vagy utcán, dugóban, sorban állás közben...

Legfrissebb híreink
2022.02.07
A klímaváltozásnak globális következményei
2022.03.21 / Erdők Nemzetközi Napja 2022.03.22 / Víz Világnapja   Ilyenkor az erdőket, a fákat, és a vizet, az életünket fenntartó, csodálatos környezetünket ünnepeljük. A klímaváltozásnak globális következményei vannak, amiket nem lehet túlságosan hangsúlyozni. Ez befolyásolja az óceánjainkat, a vizeinket, az erdeinket, a levegőt, amit belélegzünk, az ételt, amit megeszünk, és az egészségünket. Háborúkat, éhezést okoz, tömeges elvándorlást, politikai és gazdasági instabilitást. Befolyásolja, hogy hol élünk és hogy élünk. És ezek a hatások visszafordíthatatlanná válnak. Ezért ezeket a következményeket a közösség elé tárni nemcsak az aktivisták, vagy a tudósok feladata, hanem mindenki kötelessége.   Videó: https://fb.watch/bWL-JkNRAu/     #vízvilágnapja #erdőknemzetközinapja # #természet #környezetvédelem #klímaváltozás #waterislife Forrás: https://www.facebook.com/SivaramaSwamiTanitasai/
2021.10.07
Ha húst eszel
Sivarama Swami "Ha húst eszel"
2020.07.01
Kontrolláld az elméd
  Sivarama Swami   Kontrolláld az elméd
2020.04.29
Sivarama Swami: A koronavírus-járvány oka
  Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
2020.04.29
Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
Egyesületünk képekben