Új Élet Köszöntése - 2011. február 27.

Az elmúlt héten újabb nagyszerű esemény jóvoltából gyűlhetett össze közösségünk. Az Új Élet Köszöntése szertartása során köszöntöttük Szabó Lilit és Beleznay Szonját.

A közösség fontosnak gondolja, hogy tagjainak születő gyermekeit valamilyen módon felköszöntse; ez a köszöntés semmire nem kötelez, a gyermek felcseperedve maga dönt arról, hogy felnőttként is a közösség tagja kíván-e lenni és a dzsainista hitet szeretné-e követni.

Új élet köszöntése

A szertartást - szokás szerint - közösségünk egy tagjának köszöntője és beszéde nyitotta.


A köszöntő beszéd és felolvasás után a gyermekek megkapták a nekik készített virágfüzéreket, majd a szülők által felkért Életút Kísérők is szóltak néhány szót a közösséghez. Az Életút Kísérők vállalták, hogy figyelemmel kísérik és segítik Lili és Szonja lelki fejlődését, egészségét.


Ezután a közösség tagjai elhelyezhették útravaló üzeneteiket azokban a ládikókban, amiket a szertartás végén lepecsételtünk, és amit a gyermekek majd nagykorúvá válásuk idején, 18. születésnapjukon fognak megkapni. A dobozban az üzenetek mellett elhelyeztük a namokar mantrát is, prakrit és magyar nyelven; reméljük, később majd segítségére lesz Lilinek és Szonjának a meditációban és a belső harmónia megtalálásában (a mantra a ládikókra is rákerült eredeti, prakrit formájában).

A szertartásról oklevél készült, amit a szülők megkaptak, és amiben a közösség tanúsítja, hogy a gyermekeket felköszöntötte és tanácsokkal, útmutatással látta el.Talán az egyik legszebb pillanata a szertartásnak, közös fotó a négy felköszöntött gyermekkel és édesanyjukkal:

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, és szeretettel várunk minden érdeklődőt további összejöveteleinkre is!

Legfrissebb híreink
2022.02.07
A klímaváltozásnak globális következményei
2022.03.21 / Erdők Nemzetközi Napja 2022.03.22 / Víz Világnapja   Ilyenkor az erdőket, a fákat, és a vizet, az életünket fenntartó, csodálatos környezetünket ünnepeljük. A klímaváltozásnak globális következményei vannak, amiket nem lehet túlságosan hangsúlyozni. Ez befolyásolja az óceánjainkat, a vizeinket, az erdeinket, a levegőt, amit belélegzünk, az ételt, amit megeszünk, és az egészségünket. Háborúkat, éhezést okoz, tömeges elvándorlást, politikai és gazdasági instabilitást. Befolyásolja, hogy hol élünk és hogy élünk. És ezek a hatások visszafordíthatatlanná válnak. Ezért ezeket a következményeket a közösség elé tárni nemcsak az aktivisták, vagy a tudósok feladata, hanem mindenki kötelessége.   Videó: https://fb.watch/bWL-JkNRAu/     #vízvilágnapja #erdőknemzetközinapja # #természet #környezetvédelem #klímaváltozás #waterislife Forrás: https://www.facebook.com/SivaramaSwamiTanitasai/
2021.10.07
Ha húst eszel
Sivarama Swami "Ha húst eszel"
2020.07.01
Kontrolláld az elméd
  Sivarama Swami   Kontrolláld az elméd
2020.04.29
Sivarama Swami: A koronavírus-járvány oka
  Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
2020.04.29
Sivarama Swami : A koronavírus-járvány oka
Egyesületünk képekben